Uudised

2019 aasta aerutamishooaeg

Eesti Aerutamisföderatsioon tänas laupäeval (01.02.2020) toimunud 2019 aasta hooaja lõpetamisel oma parimaid sportlasi ning toetajaid.
Parimaks süstameheks valiti nii maailmameistri kui ka maailmakarikavõistlustel osalenud SAK Tartu sportlane Kaspar Sula. Parim kanuumees oli Eesti karikavõitja ja esimese aerutajast eestlasena Euroopamängudel osalenud Joosep Karlson. Mõlemad mehed on hetkel veelaagrites, valmistumas järgmiseks hooajaks.
Parimaks naiseks valiti mitmekordne Eesti meister ja karikavõitja Natalja Tortsova Narvast, samuti läks Narva parima neiu tiitel, Jelizaveta Fjodorovale. Parimaks nooreks valiti Viljandi klubi esindanud Aron Faber. 
Eesti meistrivõistluste ning karikavõistlustel tulemuste põhjal otsustati, et parimaks keskuseks on läinud aastal Narvas tegutsev aerutamisklubi. Parimateks treeneriteks olid Põhjakotka spordiklubi treenerid Natalja ja Lavren Oshlakov. Nende käe alt on tulemas väga palju noori ja lootustandvaid sportlasi. Parim treener oli Oleg Gorohh Narvast.

Samuti tänati aerutajate toetajaid, kõiki Eestis aerutamise maratonide korraldajaid: Võhandu Maraton, Türi-Tori kiirlaskumine, Lahemaa maraton, Emajõe maraton, Põltsamaa maraton. Mitmeid sponsoreid Are Altraja (Sportland), Kaupo Koplus (Visu.ee), meditsiinipersonali Agnes Mägi ja Mati Arend, meediatoimetajaid Rivo Saarna ja ERR Sporditoimetus, Marek Lindmaa ja TV3. Samuti said ära märgitud 2019 aastal Võhandu maratonil osalenud Sportland Team, Tallinn-Helsinki mereületus seltskond, rajaaerutajate abilised Malle Kunnus ja Taaniel Tüür, SUP entusiast Madis Vitsut ning slalomist Siim Peetris, aerutamisnoortega tegelev Tiina Hodakov ja Aidu Veespordi keskuse eestvedaja Erki Lainjärv.

Sponsorid

Partnerid